Manastirea Brancoveanu

Aflata pe valea raului Sambata, la poalele Muntilor Fagaras, manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus este renumita ca loc de reculegere, mangaiere si intarire sufleteasca pentru credinciosii si vizitatorii ce se roaga ori poposesc în acest locas sfant. Imprejurimile ofera turistului o priveliste placuta si relaxanta. Aerul este puternic ozonat datorita padurilor din zona.

Manastirea este cel mai mare centru ecumenic din sud estul Europei, vizitarea expozitiei de pictura pe sticla.

Herghelia Sambata de Jos

Cea mai mare herghelie de cai lipitani din tara unde se pot organiza demonstratii de calarie si dresaj.

Parc Aventura Dragus

La Parc Aventura Dragus aveti parte de 3 trasee cu tiroliana pentru adulti si copii, activitati recreationale si distractie! Cei mai experimentati sau pur si simplu cei curajosi, au la dispozitie un panou de catarare/alpinism.
Deasemenea clientii dornici de relaxare au la dispozitie un teren de mini-golf. Expertilor in aventuri li se ofera activitati de tir cu arma si tir cu arcul.

Transfagarasan

O priveliste spectaculoasa a Muntiilor Fagaras.

Orasul Victoria

Va puteti bucura din plin de Strandul Olimpic Victoria.

Partia de ski ”Motul Dragusului”

In primul sezon doar 500 de metri , dar isi propune sa aiba de toate. La un grad de inclinare de 9,5% are urmatoarele echipamente si servicii : Instalatie de teleski 400m Brucksschlogl ; Instalatie de teleski baby-lift 250m Borer ; Instalatie de producere artificiala a zapezii ; Ratrac PistenBully 280D ; Centru de inchirieri echipament de ski ; Instructor de ski

Fagaras

Cetatea Făgăraşului a fost construită în inima celui mai întins domeniu feudal din Transilvania care cuprindea 20 de târguri şi 52 de sate.A funcţionat, în principal, ca loc de reşedinţă pentru proprietarii ei – prinţi şi demnitari – fiind, în sec. al XVII-lea, o reşedinţă luxoasă.

Facilitati

Restaurant

La parterul pensiunii se afla restaurantul care va sta la dispozitie pentru a servi masa sau chiar pentru diferite ocazii mai deosebite ( nunti mici , botezuri , zile aniversare ) . In cadrul restaurantului puteti servi vestitele mancaruri ardelenesti sau chiar un desert apetisant.

Terasa Emma

Pensiunea Emma vine in intampinarea dvs. cu o noua atractie pentru Complexul Sambata de Sus : TERASA EMMA. Dorinta noastra este de a va simti cat mai bine intr-un cadru rustic . Terasa este amplasata in spatele pensiunii Emma intr-un cadru mirific: sursurul apei care se aude de la paraul din fata terasei , cantecul pasarilor care vietuiesc in padure.

Atractii turistice in zona

Manastirea Constantin Brancoveanu Sambata de Sus -500m(cel mai mare centru ecumenic din sud estul europei,vizitarea expozitiei de pictura pe sticla) ;Izvorul parintelui Arsenie Boca la 2 km ; Herghelia Sambata de Jos -cea mai mare herghelie de cai lipitani din tara(se poate organiza o demonstratie de calarie si dresaj) ; Valtorile (tesatorie foarte veche,foloseste forta apei) Trans-fagarasean ( cel mai frumoasa priveliste din Romania ) ; Sibiu ( capitala culturala europeana ) ; Fagaras – cetatea Fagarasului.